درس وبحث

محلی برای ارائه تحقیقات ،مقالات ،نکته های پراکنده ونیز ارتباط با دانشجویانم

درس وبحث

محلی برای ارائه تحقیقات ،مقالات ،نکته های پراکنده ونیز ارتباط با دانشجویانم

بایگانی

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

سوال : شما به عنوان یک زن ،باید بپذیرید که همسر شما مجاز است ، علاوه بر شما، تا سه زن رسمی دیگر را به عقد خود در آورد. (سوره نساء آیه ٣) از لحاظ شرعی و از نظر تمام مراجع شیعه و سنی، در بحث تعدد زوجات، نیازی به اجازه ی همسر اول نیست.

پاسخ:

قبل از هرچیز باید بگویم رسم تعدد همسر  نه ابداع اسلام است ونه مختص به آن . در بسیاری از جوامع اعم از شرقی ،غربی ، آفریقایی و چینی ، در اعصار پیش از اسلام وبعد از آن   و حتی در دروان حاضر و در میان گروندگان به ادیان دیگر،  شیوه و رسمی جاری بوده است.  قانون حمورابی ، ازدواج دوم را برای زوج در صورت بیماری زوجه روا می‌دانست. آشوریان نیز با تعدد زوجات آشنا بوده اند. در دیگر تمدنهای بزرگ، از جمله در ایران و مصر و چین و هند ، هم تعدد زوجات رواج داشته  و در میان عرب پیش از اسلام نیز چندزنی رایج بوده است. بر این اساس، این تصور ، که تعدد زوجات از نوآوری‌های اسلام و پیامبر اکرم(ص)  است، تصور درستی نیست . 

  • حسین رهنمائی

 

سوال : قران می فرماید "لااکراه فی الدین" ،با این حساب نباید برای خروج از دین اجبار ویا منعی در میان باشد.

پاسخ:

اولا : به طور کلی هیچوقت با یک آیه دنبال فهم نظر دین نباشید. باید آیات دیگر قران که به آن موضوع مرتبط است  ونیز روایات معصومین در این باره نقل شده است را هم ملاحظه کنید. همین قرانی که میگوید "لااکراه فی الدین"  در جای دیگر می گوید مرتد از دین مورد لعنت خداست وعذاب قیامتی خواهد داشت.

"ولی کسی که از آیینش برگردد، و در حال کفر بمیرد، تمام اعمال نیک (گذشته) او، در دنیا و آخرت، برباد می‌رود؛ و آنان اهل دوزخند؛ و همیشه در آن خواهند بود".

  • حسین رهنمائی


شب قدر از مصطلحات اختراعی قرانی است. اهمیت این شب به دو دلیل مهم است :

الف- نزول قران مجید

باید دانست که قران دونوع نزول داشته است.

1-     نزول تدریجی که طی آن فرشته وحی ، آیات پراکنده را درطول 23 سال بر قلب نورانی پیامبر خدا القاء نمود . ماجراهای تاریخی که در مورد نزول آیات و سوره ها در کتب تفسیری ذکر شده است (شأن نزول) همه مر بوط به این نزول است .

2-     نزول دفعی، باتوجه به آیات سوره قدر و آیات مرتبط ، معلوم می شود کل قران در نوبتهای سالیانه بر قلب شریف پیامبر نازل می شده است. این همان نزولی است که پیامبر اکرم (ص) ، در روز غدیر خم پیامبر انجام دوباره ی آن را نشانه اتمام عمر خود دانست و براساس آن ( وبا توجه به آیات دیگری که وی را مامور به گفتن امر مهم خلافت نمود)،به معرفی جانشین خود مبادرت ورزید.

  • حسین رهنمائی